Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drobo Access users cannot see shares
01-04-2017, 07:57 PM
Post: #1
Drobo Access users cannot see shares
In the past i was able to have my main 2 shares show up on drobo access without any issues however recently when i went to use it i noticed the shares i have both public and private are no longer listed and the only files i can see are the ones uploaded through my phone. did some setting change that i was not aware of or is there a fix for this?

i only use this for me to be able to access the files i have shared through my phone as well as on my PCs, my PCs still have the shares accessible and are mounted with no issues only the drobo access cannot get to them, I've verified the username is set to be able to read and write to the shares just don't show up on access.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2017, 03:39 PM
Post: #2
RE: Drobo Access users cannot see shares
hi welchmek, are you able to modify the password on that share?
maybe you could take a backup of the data that the computers can access, and then try changing the password and trying again... does that get any further?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2017, 10:29 PM
Post: #3
RE: Drobo Access users cannot see shares
one of the main shares is a public one that one of my PCs has access to without being logged into any account, i have tried making new usernames and changing which folders they have access to but that did not work either.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-16-2017, 09:56 PM
Post: #4
RE: Drobo Access users cannot see shares
thanks for the info welchmek,
have you been able to try rebooting the computer to see if it works again?

also could you try fully exiting dashboard, and relaunching it again and to try again, just in case something was locked.

if the problem is still there, and if dashboard can access the drobo, it may be worth trying to shutdown the drobo via dashboard, and then to wait 5 minutes and then power up the drobo again (essentially rebooting it)...

if you can try these when you get a moment, how are things now?

(btw i have XP home SP2, a Drobo v1 with 2x 1TB/2x 1.5TB WD greens, & a bkp Drobo v2 with the same + a DroboShare: unused)
& a DroboS v2 with 3xWD15EADS &2x1TB in DDR mode on win7, & a drobo5D (all usb)
  • btw i did a sustained (write) operation for about 6 hours, and got 13.2MB / sec ...objection? "sustained" :)
    (16.7MB/s on a v2 & 47-96MB/s drobo-s)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump: